VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Siegfried Mureșan, în plenul Parlamentului European: Tot ceea ce facem pentru Ucraina trebuie să facem și pentru R. Moldova

Deputatului european Siegfried Mureșan, a declarat în cadrul dezbaterilor din plenul Parlamentului în pregătirea Summit-ului UE–Ucraina că orice face Uniunea Europeană pentru Ucraina să facă și pentru Republica Moldova.

„Am văzut cu toții anul acesta că putem să trăim în siguranță și stabilitate în interiorul granițelor Uniunii Europene doar dacă suntem înconjurați în vecinătatea estică de țări care sunt în siguranță, stabile, în care este pace. De aceea vă spun astăzi că lupta pe care oamenii din Ucraina o duc este de asemenea lupta noastră. Sprijinirea Ucrainei este lucrul corect de făcut. Este, de asemenea, în interesul fundamental al Uniunii Europene să sprijine Ucraina”, a declarat președintele Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova, citat de TVRMoldova.

„Am făcut multe anul acesta și cred că putem să fim mândri de ceea ce am făcut în ceea ce privește sancțiunile și în ceea ce privește sprijinul financiar. Cele 18 miliarde de euro propuse de Comisia Europeană vor ajuta statul ucrainean să funcționeze anul acesta, să plătească salariile și pensiile, să permită spitalelor și școlilor să funcționeze”, a declarat Mureșan mulțumind comisarului Hahn, pentru implicare personală în decizia de a acorda ajutorul menționat.

Eurodeputatul a menționat că UE trebuie să ofere sprijin financiar atît pentru Ucraina cât și pentru R. Moldova pentru ca ambele țări să ajungă la standardele comunității europene.

„Nu avem nevoie de scuze pentru ceea ce nu poate fi făcut, ci avem nevoie de argumente și soluții cu privire la ceea ce poate fi făcut. Mai mult din punct de vedere al sancțiunilor, sprijin financiar atât cât este nevoie și să ne asigurăm că, încă înainte ca aderarea la Uniunea Europeană să fie posibilă, aducem Ucraina mai aproape de proiectele europene. Integrarea în Piața Unică va ajuta Ucraina și ne va ajuta și pe noi. Și să aplicăm principiul conform căruia orice facem pentru Ucraina să facem și pentru Republica Moldova”, a menționat Siegfried Mureșan.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.