VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Serviciul Vamal raportează încasări de circa 369,8 milioane de lei la bugetul de stat de la începutul anului 2023

De la începutul anului curent, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la circa 369,8 milioane de lei, mai mult cu peste 24,6 % față de  intervalul corespondent al anului 2022.

De către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare circa 3,4 milioane lei, ceea ce reprezintă 0,9 % din totalul sumei încasate de la începutul anului curent.

Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 5 243 declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 91 939 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 22 789 și, respectiv, 16 320 traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată, au fost constatate 31 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 60 mii de lei. 

Serviciul Vamal mulțumește cetățenilor pentru cooperare și atitudine responsabilă!

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.