VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Serviciul Vamal a rămas fără șef. Igor Talmazan a demisionat în contextul proaspătului dosar de corupție în care sunt vizați mai mulți vameși

Șeful Serviciului Vamal, Igor Talmazan, și-a anunțat azi demisia, după un an și două luni de mandat. Printr-un mesaj, după ce a menționat recentul caz de reținere a unor inspectori vamali la Aeroportul Internațional Chișinău, demnitarul a declarat că își depune demisia de onoare.

„Totuși, mai este mult de lucru în domeniul integrității instituționale și eticii profesionale. Ultimul caz, în care au fost documentați la Postul Vamal Aeroport șapte inspectori vamali bănuiți pentru fapte de corupție, arată că mai este nevoie de multe eforturi. În calitate de conducător, sunt responsabil de buna administrare a Serviciului Vamal și îmi asum atât reușitele, dar mai ales eșecurile din perioada în care am condus Serviciul Vamal și consider că, în calitate de conducător al instituției, este necesar să-mi depun în semn de onoare demisia și să mă retrag din funcția de director al Serviciului Vamal”, a menționat Igor Talmazan.

Demnitarul s-a referit și la faptul că trebuie de depus mai multe eforturi pentru combaterea corupției.

„Lupta împotriva corupției este un efort de lungă durată și cred că este nevoie de o energie nouă pentru a accelera și a duce la capăt această misiune, iar noul conducător trebuie să pună accent sporit pe domeniul integrității instituționale. Sunt convins că Serviciul Vamal va deveni o instituție despre care comunitatea de afaceri și cetățenii deopotrivă vor vorbi cu respect și încredere”, se mai arată în mesajul lui Talmazan.

Igor Talmazan a fost numit director la Serviciul Vamal în februarie 2023. Înainte de asta, demnitarul a fost secretar general al Guvernului.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.