VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Serviciul Fiscal, cu ochii pe angajatorii care oferă salarii în plic: au fost depistate 285 de încălcări ale legislației în domeniul raporturilor de muncă

Pe parcursul anului 2023, Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a întreprins mai multe activități în vederea prevenirii și contracarării fenomenului muncii „la negru” și a practicii de achitare a salariilor „în plic”. Astfel, inspectorii fiscali au depistat 285 de încălcări ale legislației în domeniul raporturilor de muncă.

În rezultatul activităților desfășurate de către Serviciul Fiscal de Stat, pentru 12 luni ale anului 2023, au fost stabilite încălcări ale legislației în domeniul raporturilor de muncă, fiind adoptate 285 de decizii asupra cazului de încălcare a legislației.

În consecință, au fost calculate suplimentar la buget obligații aferente plăților salariale: impozitul pe venit, contribuțiile de asigurări sociale, prime de asigurare obligatorie de asistență medicală, penalități și amenzi în sumă totală de 27 791 529 lei din ele achitate 22 411 198 lei.

În 2023, SFS a efectuat peste 10 mii de vizite fiscale la agenții economici, în rezultatul cărora SFS o creștere în partea ce ține de obligațiile fiscale calculate aferente plăților salariale în sumă totală de 341 166 473 lei sau cu 28,49 % mai mult comparativ cu perioada similară a anului 2022.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.