VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Serviciu religios la Mitropolia Basarabiei dedicat Zilei Unirii Basarabiei cu România

La această oră, Înaltpreasfințitul mitropolit al Basarabiei, Petru, alături de un sobor de preoți și diaconi oficiază un Te Deum dedicat împlinirii a 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România din 27 martie 1918. Evenimentul are loc la Paraclisul Mitropolitan Sfântul Ioan Teologul din Chișinău.

Serviciul divin include și o Panihidă, cu pomenirea nominală a tuturor deputaților Sfatului Țării care au votat pentru Unirea Basarabiei cu România, transmite ziua.md.

După ceremonia religioasă, clericii și credincioșii se vor deplasa în centrul Capitalei, unde vor depune flori la monumentul Sântului Voievod Ștefan cel Mare, pentru a marca importanța acestei zile și pentru a-și arăta respectul față de istoria și valorile naționale.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.