VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Serviciile secrete britanice susțin că Rusia pregătește o nouă campanie de înrolare pentru a recruta 400 de mii de militari

Ministerul Apărării din Marea Britanie susține că Rusia pregătește o nouă campanie de înrolare pentru a recruta 400 de mii de militari, transmite Sky News.

Ministerul Apărării din Regatului Unit precizează că autoritățile de la Moscova prezintă această campanie ca pe una de recrutare de personal voluntar și profesionist, mai degrabă decât o nouă mobilizare obligatorie. Aceeași sursă mai adaugă că Kremlinul ales probabil un ”model de voluntariat” prin care să-și acopere deficitul de personal, pentru a reduce tensiunile interne.

Totuși, Ministerul Apărării al Marii Britanii mai notează că refacerea puterii de luptă a Rusiei va necesita mai mult decât personal, deoarece are nevoie de mai multe muniții și echipamente militare decât are la dispoziție în prezent.

Comandantul militar suprem al SUA, generalul Mark Milley, a declarat miercuri că aproximativ 6.000 de profesioniști și 20.000-30.000 de noi recruți ai grupării de mercenari Wagner, inclusiv prizonieri recrutați, luptă în Bahmut și în împrejurimi, potrivit informațiilor sale, și că lupta pentru Bahmut a devenit pentru ruși „de sacrificiu”, relatează The Guardian.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.