VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Sergiu Gaibu este următorul ministru care va fi demis? Răspunsul Nataliei Gavrilița

În spațiul public se vehiculează că ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, ar fi următorul ministru care va fi demis. În cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, premierul Natalia Gavrilița a fost întrebată dacă este veridică această informație.

Atunci când vom fi gata să vorbim despre remanieri punctuale vom face anunțul. Acum, nu este corect să vorbim despre remanieri”, a declarat Natalia Gavrilița.

Totodată, premierul a subliniat că Cabinetul de Miniștri este compus din oameni integri și profesioniști.

Avem profesioniști în Guvern, oameni integri. Mulți dintre miniștri au muncit din greu. În perioada când trebuie să gestionezi criza necesită alte aptitudini. Mai mult ca atât, să știți că bine sau rău, vor judeca cetățenii. Mulți dintre miniștri au muncit din greu și este și o anumită doză de stres, presiune publică foarte intensă și dezamăgirea oamenilor”, a mai subliniat Natalia Gavrilița.

Totodată, prim-ministra a declarat că nu intenționează să plece din funcție.

Eu sunt gata să fac ceea ce este mai bine pentru țară și cetățeni. Atât timp cât cred că am energie, putere, competențe și rezultate ca să facem viața oamenilor mai bună, sunt gata să muncesc cu toată ardoarea. Nu m-am născut prim-ministru și nu mă țin de fotolii. În momentul în care voi crede că pentru țară și cetățeni este necesară demisia mea, o voi face”, a mai declarat Gavrilița.

Reamintim că Iuliana Cantaragiu și-a anunțat plecarea de la Ministerul Mediului la data de 8 septembrie.

Dragi prieteni, azi mi-am depus demisia din funcția de ministră a Mediului. A fost un an plin de muncă, reforme și proiecte. Am redat mediului ministerul comasat de guvernările anterioare. Am inițiat reforma agențiilor subordonate, care sper să fie finalizată până la sfârșitul acestui an, și am creat premisele unei funcționări corecte, integre, transparente la Moldsilva, Apele Moldovei, Agenția de Mediu, Inspectoratul pentru Protecția Mediului, Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Am asigurat instituționalizarea ariilor protejate de stat – Rezervația Biosferei Prutul de Jos, am reușit crearea Parcul Național Nistrul de Jos, lucru așteptat de ecologiști timp de 20 de ani.

Am reușit să mișcăm din loc investiția în stația de epurare din Soroca. Am reușit deblocarea proceselor în domeniul gestionării deșeurilor, iar în trei regiuni de management al deșeurilor am pus bazele pentru demararea dezvoltarea infrastructurii”, a scris ministra.

Totodată, Cantaragiu a urat curaj și succes viitorului ministru al Mediului.

Citește și: Ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu, a depus cerere de demisie. Gavrilița: „I-am mulțumit pentru munca și dedicația ei”

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.