VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Serafim Urechean și Frații Advahov, cetățeni de onoare ai mun. Chișinău

Încă 10 personalități din artă, politic și mediul academic au fost distinse cu titlul de cetățeni de onoare ai municipiului Chișinău.

În lista, votată azi de Consiliul municipal Chișinău, se regăsesc fostul primar al Capitalei, Serafim Urechean, frații Vasile și Vitalie Advahov, instrumentiști și conducătorii unei orchestre de muzică populară, dirijorul Gheorghe Mustea, actorul Vitalie Rusu și pictorul Alexei Sainciuc. Cetățeni de onoare ai Chișinăului au mai devenit artista poporului Lidia Panfil, academicianul și istoricul Andrei Eșanu, dar și arhitectul Albina Kiricenco, unul dintre autorii clădirii Circului, și directorul Spitalului ”Sfânta Treime” din Chișinău, Oleg Crudu.

 Decizia a fost luată de Consiliul municipal Chișinău pentru a recunoaște și a onora contribuția semnificativă adusă de acești oameni la dezvoltarea și bunăstarea Chișinăului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.