VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Seimul Letoniei a aprobat amendamente la legea privind Biserica Ortodoxă Letonă, care prevăd statutul său independent și autocefal

Forul legislativ al Letoniei a adoptat un proiect de lege, înaintat de către președintele țării, Egils Levitis, privind retragerea Bisericii Ortodoxe Letone de sub influența Patriarhiei Moscovei, transmite serviciul de presă al Seimului.

Documentul stabilește procedura de aprobare și demitere a mitropolitului, arhiepiscopilor și episcopilor. Modificările legale nu se referă la chestiunile canonice, conform proiectului de lege adoptat. Până la 31 octombrie, Biserica Ortodoxă Letonă trebuie să prezinte statutul în conformitate cu noile cerințe ale legii.

Într-o notă explicativă a proiectului de lege, Levitis a menționat că „noua lege va restabili statutul istoric al Bisericii Ortodoxe Letone și va exclude orice implicare a Patriarhiei de la Moscova asupra bisericii din Letonia”.

„Respingerea oricărei legături cu Patriarhul Moscovei este o problemă importantă pentru ortodocșii noștri, pentru întreaga societate letonă și pentru securitatea națională”, a subliniat președintele Letoniei.

Biserica Ortodoxă Rusă a numit această decizie „amestec al statului în treburile bisericii”.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.