VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Șeful MAEIE: Salut inițiativa de eliminare a tarifelor de roaming dintre UE și Republica Moldova

Ministrul Afacerilor Externeși Integrării Europene, Nicu Popescu, a venit cu o reacție după ce astăzi, mai mulți europarlamentari au adresat o scrisoare președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care au cerut eliminarea tarifelor de roaming dintre UE și Republica Moldova.

”Salut această inițiativă. Țara noastră acordă un interes sporit pentru obținerea liberalizării roaming-ului cu statele membre ale Uniunii Europene. Acest fapt se traduce în beneficii concrete pentru cetățeni, atât cei care călătoresc în scop turistic, cât și în cazul celor care fac călătorii de afaceri, participă la o conferință internațională sau sunt în vizită la cei apropiați în spațiul comunitar”, a scris acesta pe o rețea de socializare.

Totodată, șeful MAEIE a menționat că R. Moldova a demonstrat în plan bilateral, că este posibil de realizat acest fapt prin semnarea unui acord cu România.

La momentul actual implementarea acestuia are loc cu succes, operatorii ambelor state aplicând tarife reduse de care se bucură cetățenii ambelor state. În cadrul discuțiilor pe canale diplomatice, majoritatea statelor membre ale UE și-au arătat deschiderea pentru inițiativa țării noastre, acest subiect având susținerea politică a UE și este pe agenda discuțiilor despre reducerea costurilor de roaming, însă este necesară examinarea suplimentară a condițiilor legale pentru încheierea unui Acord bilateral pe termen lung între țara noastră și Uniunea Europeană”, a mai scris Popescu.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.