VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șeful MAE, despre viitorul relațiilor cu Rusia: Societatea rusă va trebui să digere ceea ce s-a întâmplat

Șeful MAE, Mihai Popșoi, susține că în viitorul apropiat nu vede o îmbunătățire semnificativă a relațiilor cu Federația Rusă din cauza războiului barbar.

În cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la postul TVR, Mihai Popșoi a subliniat că R. Moldova își dorește relații bune cu toate țările.

„Având în vedere ororile care se întâmplă în Ucraina, e greu să vedem în viitorul apropiat o îmbunătățire semnificativă a relațiilor din cauza războiului barbar. Deși ne-am dori să avem relații bune cu toată lumea, atunci când un stat încalcă flagrant dreptul internațional și comite orori cum nu s-au mai văzut pe continentul european de la cel de-al Doilea Război Mondial, cu mare regret, oricât de diplomați am fi, oricât de mult ne-am dori pentru cetățenii noștri de aici și de acolo pentru relații comerciale bune, acest lucru, din păcate, va trebui să aștepte. Ororile care se întâmplă în Ucraina nu pot fi depășite. Va dura extrem de mult timp până Federația Rusă, societatea rusă va trebui să digere ceea ce s-a întâmplat”, a comentat Mihai Popșoi.

Amintim că Mihai Popșoi a preluat funcția de ministru de externe, după demisia vicepremierului Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene. Funcția de ministru pentru afaceri europene va fi exercitată de către Cristina Gherasimov, care va fi și negociatorul-șef al Republicii Moldova în procesul de integrare în Uniunea Europeană.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.