VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șeful Diplomației de la Kiev, Dmitro Kuleba: Prioritatea Ucrainei e să învingă pe frontul real și să ajutăm R. Moldova să câștige pe frontul informațional

Prioritatea Ucrainei este să învingă Rusia pe frontul real și să ajute R. Moldova să învingă pe frontul informațional. Declarația a fost făcută de ministrul de Externe de la Kiev, Dmitro Kuleba, pentru Deschide.MD. Potrivit lui, Rusia va folosi toată mașinăria sa mediatică și agenții infiltrați în R. Moldova pentru a deturna rezultatele referendumului privind integrarea europeană, care va fi organizat la toamnă.

Ministrul ucrainean de Externe a răspuns, în cadrul unei conferințe cu jurnaliști din toată lumea, la întrebarea reporterului Deschide.MD cu privire la instrumentele pe care le va folosi regimul de la Kremlin pentru a deturna rezultatele alegerilor prezidențiale și ale referendumului din toamnă.

”Nu trebuie să fii specialist în rachete sau ofițer de informații ca să înțelegi ce va face Rusia. Ei vor folosi mașinăria lor mediatică și agenții lor din R. Moldova ca să discrediteze actuala guvernare a R. Moldova și însăși ideea că R. Moldova poate fi un stat independent și european. Deci, dacă veți găsi modalitatea de a tăia accesul propagandei ruse către mințile și inimile cetățenilor voștri, veți fi în siguranță și exprimarea alegerii cetățenilor nu va fi distorsionată de aceste influențe. Nu este ușor să faci asta și să obții acest lucru într-o democrație a secolului XXI, unde toată lumea petrece ore, zile și nopți în telefoanele smart, dar trebuie să găsiți o modalitate. În caz contrar, Rusia va continua să distorsioneze realitatea și percepțiile în R. Moldova” a declarat Kuleba.

Ministrul de Externe de la Kiev a reiterat suportul Ucrainei pentru guvernarea și cetățenii R. Moldova, precum și pregătirea de a ajuta Chișinăul să facă față influenței maligne a Rusiei.

”Urăm tot binele Republicii Moldova, vom fi întotdeauna alături de cetățenii R. Moldova și, dacă este ceva ce putem face pentru a vă ajuta să vă protejați de influența malignă a Rusiei în contextul acestui referendum, vom fi acolo pentru a vă ajuta. Dar noi niciodată nu ne vom implica în alegerile altora sau acționa împotriva voinței unei anumite țări. Coordonăm îndeaproape cu R. Moldova o întreagă varietate de probleme, recent l-am primit pe ministrul vostru de Externe, ne vom vedea din nou, împreună cu colegul nostru român. Prioritatea noastră este ca Ucraina să învingă pe frontul real și să ajutăm R. Moldova să învingă pe frontul informațional” a conchis Dmitro Kuleba.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.