VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șeful Biroului Vamal Nord și alți 5 vameși, arestați pentru 30 de zile

Șeful Biroului Vamal „Nord”, dar și alți 5 angajați vamali, reținuți acum două zile într-un dosar de corupție, au primit mandate de arestare pe un termen de 30 de zile. O decizie în acest sens a fost pronunțată de magistrații de la judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Astfel, cinci persoane urmează a fi plasate în Penitenciarul 13, iar un funcționar vamal a primit mandat de arestare la domiciliu, încheierile instanței fiind cu drept de atac în conformitate cu prevederile legale.

Amintim că, CNA și procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău l-au reținut, acum două zile, pe șeful Biroului Vamal „Nord” al Serviciului Vamal, precum și pe alți cinci funcționari vamali. Aceștia sunt cercetați într-o cauză penală, în care sunt învinuiți de fapte de corupere pasivă.

Potrivit probelor administrate de CNA, s-a constatat că învinuiții ar fi organizat o schemă infracțională, prin intermediul căreia ar fi pretins și primit remunerații ilicite de la persoane fizice și persoane juridice pentru urgentarea sau eludarea unor proceduri vamale, materializate prin favorizarea celor din urmă la introducerea sau tranzitarea bunurilor pe teritoriul vamal al Republicii Moldova, contrar prevederilor legii. Astfel, în cadrul investigațiilor efectuate de CNA s-a documentat pretinderea și acceptarea de către bănuiți de la persoanele care introduceau marfă prin posturile vamale a unor remunerații ilicite ce variau între 1,5 mii de euro și 9 mii de euro.

Mai multe sume de bani, dar și alte probe relevante pentru cauză, au fost ridicate în cadrul perchezițiilor.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.