VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șeful Adunării Populare a Găgăuziei propune lichidarea CEC de la Comrat

Președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Constantinov, propune lichidarea Comisiei Electorale Centrale de la Comrat, pentru că întreținerea instituției a devenit prea costisitoare pentru bugetul regiunii. Șeful legislativului locale susține că trebuie să se renunțe la statutul permanent al autorității electorale din regiune și să se revină la mecanismul existent până în 2015, când instituția se întrunea doar în perioade electorale.

Potrvit nokta.md, Constantinov și-a formulat propunerile sub forma unui proiect de lege, în care oferă mai multe argumente.

„De fapt, CEC a desfășurat campanii electorale o dată la doi ani și a fost inactiv în perioada dintre campaniile electorale, în timp ce fonduri bugetare pentru activitățile CEC, salarii, închiriere spații, transport, combustibil erau alocate anual. Datorită faptului că activitățile CEC a Găgăuziei în mod continuu s-au dovedit a fi ineficiente, întrucât funcționalitatea CEC în perioada dintre campaniile electorale este practic redusă la zero, ceea ce nu justifică cheltuirea fondurilor bugetare în aceste scopuri, se propune adoptarea de modificări la Codul Electoral al Găgăuziei, limitând activitățile CEC în perioada campaniei electorale”, se arată în nota informativă a lui Constantinov.

Vicepreședintele Adunării Populare, Alexandr Tarnavschi, susține că proiectul nu este argumentat din punct de vedere juridic și contravine atât normelor legilor regiunii, cât și a legislației naționale. De asemenea, unii deputați locali au precizat că, în noua formulă a Codului Electoral al Republicii Moldova, în cazul Găgăuziei, între perioadele electorale rămâne cu statut permanent doar funcția președintelui Comisiei electorale de la Comrat.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.