VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Șefa statului la întrevederea cu președinta BERD: „Trebuie să ajutăm antreprenorii să-și crească afacerile și să creeze noi locuri de muncă acasă”

La finalul primei zile a Forumului Economic Mondial de la Davos, Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu Odile Renaud-Basso, președinta Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). 

Interlocutoarele au discutat despre programele finanțate de BERD și realizate în prezent în Republica Moldova, inclusiv programele de investiții în infrastructură și de sprijin pentru consolidarea independenței energetice, dar și despre programele de dezvoltare a întreprinderilor mici și mijlocii. 

Șefa statului și-a exprimat speranța că BERD va continua programele pro-business în Moldova în noua strategie de țară pentru Moldova pentru anii 2023-2028, acestea reprezentând un pas important pentru creșterea prosperității cetățenilor.

„Trebuie să ajutăm cât mai mulți antreprenori mici și mijlocii să-și crească afacerile și să creeze noi locuri de muncă acasă dacă dorim ca oamenii din Moldova să trăiască mai bine în țara lor”, a subliniat Președinta Maia Sandu.  

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.