VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șefa Comisiei Europene salută lansarea negocierilor de aderare a Ucrainei și R. Moldova la UE

Deschidere negocierilor de aderare a Republicii Moldova și Ucrainei la Uniunea Europeană reprezintă un moment semnificativ și de transformare a celor două state. Declarația a fost făcută de șefa Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, înaintea conferințelor interguvernamentale în urma cărora Consiliul Uniunii Europene va lansa negocierile.

„Este o veste foarte bună faptul că astăzi Uniunea Europeană deschide negocierile de aderare cu Ucraina și Republica Moldova. Ne aflăm în pragul unui moment semnificativ și transformator pentru aceste două țări și pentru Uniunea noastră și celebrăm valoarea principiilor care ne unesc. Uniunea Europeană a fost întotdeauna mai mult decât o uniune politică și economică. Ea este un testament al aspirațiilor noastre colective pentru pace, securitate, democrație și prosperitate”, a declarat Ursula von der Leyen, într-o înregistrare video pe X, transmite Moldova1.

„Popoarele ucrainean și moldovean au demonstrat un angajament și o determinare de neclintit pentru a face parte din acest proiect. Chiar și într-o perioadă de război și tulburări, ei au început reforme ample. Ei știu că drumul va fi riguros și solicitant. Negocierile sunt concepute pentru a pregăti candidații pentru responsabilitățile de membru. Acesta este motivul pentru care sunt acum scurtături. Ne angajăm în aceste negocieri într-un spirit puternic de deschidere și angajament”, a mai spus președinta CE.

Șefa executivului european a precizat că drumul spre integrare va fi provocator, dar și plin de oportunități pentru Republica Moldova și Ucraina, precum și pentru întreaga noastră Uniune. „Împreună putem făuri o Europă mai mare, modernă și orientată spre viitor. Așadar, vă doresc un început foarte reușit al negocierilor de aderare”, a conchis Ursula von der Leyen.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.