VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Securitatea Republicii Moldova, abordată din nou de secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană

Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, a apreciat eforturile Republicii Moldova pentru întărirea securității regionale și pentru consolidarea relațiilor cu alianța nord-atlantică. Declarația a fost făcură de Geoană în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, la cartierul general al NATO.  

”Salut eforturile Moldovei de întărire a securității naționale și contribuția la securitatea euro-atlantică. Promovați o stabilitate în regiune. Aliații susțin integrarea europeană. Moldova se poate baza pe susținurea NATO”, a declarat Mircea Geoană.  

În ultimii doi ani am făcut progrese în domeniul apărării și acest lucru se datorează în mare parte sprijinului pe care îl primim din partea țărilor NATO și din partea Uniunii Europene, a declarat Igor Grosu.

”Moldova este un stat care s-a trezit peste noapte la hotar cu războiul Rusiei dus în Ucraina și care s-a văzut pus în fața realității de a-și consolida sistemul de apărare. O spun mereu cetățenilor și o spun și aici: suntem conștienți că o țară neutră are nevoie de un sistem de apărare puternic, iar invazia Rusiei în Ucraina a demonstrat aceasta încă o dată. Mai mult de atât, de la începutul războiului, Rusia a intensificat atacurile hibride la adresa țării noastre. Și la acest capitol facem eforturi pentru a ne spori reziliența țării în ceea ce privește securitatea cibernetică și contracararea acțiunilor străine de dezinformare și apreciem aici sprijinul enorm din partea partenerilor”, a declarat Igor Grosu.

Demnitarul moldovean a mai declarat că Republica Moldova a pornit un amplu proces de reformă în țară, pe toate dimensiunile, în special în justiție, combaterea corupției, întărirea instituțiilor statului, diversificarea surselor de energie. În același timp, Moldova fiind țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană, are toate instituțiile noastre antrenate pentru a îndeplini cele nouă condiționalități ale Comisiei Europene și pentru a deschide negocierile până la sfârșitul anului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.