VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Securitatea cibernetică, abordată de ministrul Alaiba în cadrul unei întâlniri cu șeful Misiunii de parteneriat a UE

Consolidarea securității cibernetice a fost subiectul principal abordat de ministrul Dezvoltării Economice, Dumitru Alaiba, în cadrul unei întâlniri cu șeful Misiunii de parteneriat a Uniunii Europene în R. Moldova, Cosmin Dinescu, și șefa operațiunilor EUPM, Silke Sielaff.

Oficialii au discutat și despre nou creata Agenție pentru Securitate Cibernetică și operaționalizarea structurii.

„Agenția va avea un rol crucial în asigurarea securității cibernetice a Republicii Moldova, mai ales în contextual în care avansăm mult pe domeniul digitalizării. Responsabilitățile Agenției vor include prevenirea, detectarea și gestionarea atacurilor cibernetice, precum și protejarea infrastructurii critice. În context, vicepremierul Alaiba a mulțumit EUPM pentru sprijin, în special pentru ajutorul oferit în organizarea Moldova Cybersecurity Forum 2024, și a subliniat angajamentul continuu pentru o colaborare strânsă”, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării.  

Agenția Națională pentru Securitate Cibernetică a fost creată, printr-o decizie a Guvernului, în luna decembrie. Instituția va avea misiunea de a implementa politicile de stat în domeniul securității cibernetice, în vederea asigurării unui nivel ridicat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice ale furnizorilor de servicii.

 De asemenea, în cadrul Agenției va fi formată o echipă de răspuns la incidentele cibernetice la nivel național și va fi instituit un punct național unic de contact, care să asigure interacțiunea autorităților și a instituțiilor publice naționale cu autoritățile similare din alte state. 

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.