VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Scriitorul Mihai Morăraș: Maia Sandu depune eforturi fantastice, ne-a deschis orizontul spre lumea civilizată

Acum este clar unde este locul Republicii Moldova. Grație eforturilor fantastice depuse de președinta Maia Sandu, țara a fost scoasă din izolare internațională și a fost deschis întreg orizontul spre lumea civilizată. Declarația aparține poetului, publicistului şi eseistului Mihai Morăraș în cadrul unui interviu pentru Vocea Basarabiei.

„În sfârșit, acum este clar unde este locul Republicii Moldova, pentru că dna Maia Sandu depune niște eforturi fantastice, ea ne-a deschis portița, ne-a deschis întreg orizontul spre lumea civilizată. Uitați-vă cât este ea de respectată, e adorată pur și simplu și datorită Domniei Sale multă lume din Occident a aflat ce-i cu această Republică Moldova. Deocamdată este vorba că noi avem două state românești - țara România și Republica Moldova. Și acum istoria oricum este în favoarea noastră, oricum noi ajungem în Europa prin România, numai așa, altfel nu avem cum”, a spus poetul.

Mihai Morăraș susține că „Transnistria e ca un pietroi de gâtul R. Moldova”, iar după victoria Ucrainei în acest război nedrept, regiunea din stânga Nistrului nu va mai fi condusă de Kremlin.

„Transnistria e ca un pietroi de gâtul acestei Basarabii. Uitați-vă acest Lavrov cum vede el raportul dintre Republica Moldova și Transnistria. El a spus că „fără Transnistria, că noi o să reușim și Transnistria e a noastră”. Transnistria e a lor acum, dar Transnistria nu va fi mai a lor, totul depinde de Ucraina, dar eu sunt convins că Ucraina va învinge și se va restabili dreptatea. Această porțiune de pământ e pământ daco-roman, până la Nipru a fost Dacia. Istoria a făcut astfel încât România cea Mare să aibă granița nu la Prut, dar la Nistru. Deci, după ce Ucraina va învinge, lumea bună se va aduna la masa tratativelor și vor decide ce fac cu Transnistria. E vorba de unde punem noi granița când Ucraina va învinge, granița o punem pe Nistru. Se va face în felul următor: această porțiune de pământ, Transnistria, i-o dăm Ucrainei, Ucraina ne redă nouă Sudul Basarabiei și Nordul Bucovinei, actuala regiune Cernăuți revine la sânul Patriei-mamă”, a declarat scriitorul Mihai Morăraș.

Scriitorul și-a exprimat regretul că în pofida eforturilor autorităților de la Chișinău și a accesului la informație, societatea noastră rămâne dezbinată și prost informată. Poetul spune că unii oameni chiar susțin acțiunile lui Putin și nu-și dau seama ce tragedie se întâmplă în Ucraina.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.