VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Școlile din Rusia, folosite ca mini-fabrici de echipamente și ustensile de război

După introducerea orelor de propagandă de război, elevii din Rusia ar urma să fie implicați și în acțiuni de producere a echipamentelor și a altor obiecte necesare pe câmpul de luptă. Mai exact, în școli va fi introdusă materia ”Lucruri utile” acolo unde, de exemplu, elevii vor învăța să facă plase de camuflaj sau lumânări de tranșee. Cu această inițiativă în Duma de Stat a venit președintele Partidului ”Spravedlivaia Rossia” (Rusia Justă), Serghei Mironov.

”Elevii noștri ar putea face multe lucruri utile care le-ar prinde bine luptătorilor care participă în operațiunea specială”, a declarat Serghei Mironov.

Primăvara, același lider politic a propus ca elevii din școlile rusești să fie implicați și în fabricarea dronelor de mici dimensiuni pentru armată.

Deputații ruși își mai propun ca în instituțiile de învățământ să fie angajați militari, participanți la războiul de agresiune din Ucraina, care să predea copiilor obiectul „Fundamentele securității și apărării patriei”.

Din 1 septembrie 2022, în școlile rusești au fost introduse deja orele ”Discuții despre lucruri esențiale”, în cadrul cărora, de exemplu, elevilor din clasele primare li se cântă piese patriotice și li se arată fotografii ale peisajelor rusești și, de asemenea, li se explică că dragostea pentru patrie se manifestă „în curaj și fermitate de a apăra țara în vremuri de pericol”.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.