VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Schimb masiv de prizonieri între Ucraina și Rusia. 108 femei au fost eliberate

Andri Yermak, șeful Biroului Președintelui ucrainean, a scris pe Twitter că luni, 17 octombrie, a avut loc un nou schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina. Oficialul a mai precizat că este primul schimb de prizonieri care include doar femei, printre care 108 luptătoare ucrainene și angajate ale combinatului Azovstal.

„Astăzi a avut loc un nou schimb pe scară largă de prizonieri de război. Un schimb deosebit de emoţionant şi cu adevărat special: am eliberat 108 femei din captivitate”, a anunţat Andrii Iermak pe Telegram.

El a precizat că primtre cei eliberați sunt 11 ofiţeri, 85 de femei soldat şi 37 de femei evacuate de la combinatul siderurgic Azovstal din oraşul Mariupol, asediat de forţele ruse la începutul conflictului.

Oficialul ucrainean a mai transmis că 37 dintre acestea au fost închise de ruși după ce Ucraina a pierdut controlul asupra oțelăriei Azovstal, în luna mai. Ministerul ucrainean de Interne a adăugat că o parte a femeilor se aflau în închisoare încă din 2019, când au fost închise de autoritățile pro-ruse din regiunea de est pentru „poziții pro-Ucraina”.

De cealaltă parte, Denis Pușilin, șeful regiunii separatiste Donețk, a confirmat că în urma negocierilor 110 persoane au fost eliberate de ucraineni. Oficialul susține că Ucraina a eliberat 80 de marinari civili și 30 de militari, 72 dintre aceștia fiind capturați în luna februarie, de pe navele civile.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.