VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Schimb de experiență cu statele balcanice privind aderarea europeană

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a agreat crearea unui mecanism de schimb de experiență între Moldova și statele din Balcanii de Vest în ceea ce privește eforturile privind aderarea la UE. Subiectul a fost discutat de șeful diplomației, Nicu Popescu, în cadrul unei întrevederi cu omologul său din Muntenegru, Filip Ivanović.

Ministrul Nicu Popescu a salutat prezența ministrului de externe al Muntenegrului la Reuniunea anuală a miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale Inițiativei Central Europene (ICE) care s-a desfășurat zilele acestea la Chișinău. În cadrul discuțiilor, a fost discutat despre progresele substanțiale a țării noastre în îndeplinirea celor 9 recomandări care au fost apreciate pozitiv de către Comisia Europeană în raportul său recent, soldat cu recomandarea de a începe negocierile de aderare cu Republica Moldova.

De asemenea, secretarul de stat al Ministerului de Externe, Vladimir Cuc, a avut o întrevedere cu omologul său croat Andreja Metelko-Zgombić. Oficialii au efectuat un schimb de opinii cu privire la perspectivele procesului de extindere a UE. Vladimir Cuc a subliniat importanța unei decizii pozitive de lansare a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană a Republicii Moldova, Ucrainei, Bosniei și Herțegovinei, la Consiliul European din luna decembrie 2023, solicitând sprijinul Croației în acest sens.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.