VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Schemă internațională. Vin georgian adus prin contrabandă în Moldova cu destinația finală SUA

Ofițerii Departamentului Serviciului Vamal împreună cu procurorii pentru cauze speciale anunță că o companie din Chișinău este vizată într-o cauză pentru contrabandă cu vin din Georgia de peste 1,5 milioane lei, destinat Statelor Unite.

Potrivit anchetei, compania ar fi organizat schema de export a peste 10.000 sticle de vin, despre care au declarat că ar fi din Republica Moldova, pe când ulterior examinărilor oamenii legii au depistat că pe sticle erau aplicate etichete de fabricare a acestuia în Georgia. Astfel, vinul ar fi urmat să fie comercializat ca produs al unui brand renumit din Georgia. Așadar, compania a indicat în acte că marfa fabricată de brandul declarat din Republica Moldova ar valora circa 400.000 lei, pe când oamenii legii au stabilit că aceasta de fapt valorează peste 1,5 milioane lei.  

Prin urmare, oamenii legii au descins cu 12 percheziții în Chișinău care vizau activitatea companiei, în baza mandatelor judecătorești. Acolo, au fost depistate alte loturi de alcool din alte state, inclusiv din Georgia și Irlanda – peste 11.700 sticle de vin, precum și peste 600 sticle de whisky. De asemenea, au ridicat acte de evidență contabilă și mostre de etichete ce urmau să fie aplicate pe ambalajul sticlelor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.