VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șapte din zece locuitori ai regiunii transnistrene dețin cetățenia Republicii Moldova

Aproximativ 356 de mii de locuitori ai regiunii transnistrene dețin cetățenia Republicii Moldova. Sunt cele mai recente informații ale Agenției Servicii Publice.  

ASP mai precizează că de la începutul anului, de facilități la eliberarea buletinului de identitate au beneficiat 2 187 de locuitori din regiunea transnistreană și 354 – la eliberarea buletinului de identitate provizoriu.

”Este de remarcat faptul că în condițiile procedurii simplificate de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova (în baza consimțământului în scris și în temeiul documentelor de stare civilă ce atestă nașterea pe teritoriul țării), în perioada 19.04.2018-14.09.2023, au fost recunoscuți cetăţeni ai Republicii Moldova 34 090 de persoane, dintre care 23 465  (circa 69%) sunt locuitori din stânga Nistrului și mun. Bender ce au obținut deja acte de identitate ale cetățeanului Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat al Biroului de Reintegrare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.