VOCEA CARE NE UNEȘTE.

LIVE

Șapte din 10 locuitori ai planetei consideră Rusia drept o amenințare globală

Peste 70% dintre oamenii de pe glob consideră Rusia o amenințare la adresa păcii și o țară neprietenoasă atât cu proprii cetățeni, cât și cu cei străini. Un indicator ridicat al acestei ”frici” se regăsește inclusiv în rândul populațiilor statelor mari și dezvoltate, care sunt lideri la nivel economic și militar.

Aceste date au fost publicate în cadrul unui studiu ”Cele mai bune țări”, realizat în 36 de state la comanda publicației ”U.S. News & World Report”. Potrivit sondajului, 72% dintre cei chestionați au fost de acord, într-o oarecare măsură, cu afirmația că ”Rusia este o amenințare pentru lume”. China a obținut o cotă de 66%, iar Statele Unite – 50%.

Rusia este percepută cel mai mult ca o amenințare de vecinii săi – Finlanda, Japonia, Polonia și Danemarca. În aceste țări cifra a depășit 90%. Amintim că după invazia rusă în Ucraina, Finlanda, care era un stat neutru, a aderat la NATO, iar Polonia, o țară cu una dintre cele mai mari armate din Europa, pledează puternic pentru admiterea Ucrainei în NATO.

Rezultatele studiului din ”U.S. News & World Report” sunt similare cu alte sondaje efectuate primăvara, la un an după începutul războiului în Ucraina. Peste 80% dintre oamenii din lume au o atitudine negativă față de Rusia și Vladimir Putin.

În Statele Unite, de exemplu, 88% din locuitorii țării consideră Rusia o amenințare, iar 84% – China. În același timp, aproximativ 80% dintre americanii chestionați consideră că țara ar trebui să continue să ofere sprijin militar Ucrainei în lupta sa împotriva agresiunii ruse.

În general, Rusia a ocupat anul acesta locul 37 în clasamentul „Cele mai bune țări”. Țara a scăzut 13 poziții de la începutul agresiunii în Ucraina.

Autor

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.