VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

SA Energocom a achiziționat și stocat 30 mln m3 de gaz. Spînu: În total avem 187 mln m3 de gaz stocați. Este suficient pentru 1 lună și 3 săptămâni de iarnă

Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, anunță că Energocom a mai cumpărat 30 milioane m3 de gaz pentru stocare. 

În această săptămână, SA Energocom a mai achiziționat și stocat 30 mln m3 de gaz. În total avem 187 mln m3 stocați. Acest gaz este suficient pentru aproximativ 1 lună și 3 săptămâni de iarnă.

„Deja de 3 săptămâni asigurăm țara cu electricitatea de pe bursa română OPCOM. Energocom lucrează pentru a putea accesa și alte piețe, precum Bulgaria. Acest lucru este posibil după ce ne-am sincronizat cu ENTSO-E și de la 1 iunie 2022 am introdus regulile de piața”, susține Spînu.

Agenția Rezerve Materiale a completat rezerva strategică de cărbune în proporție de 100%.

Pentru luna noiembrie Gazprom a confirmat doar 5,7 milioane metri cubi de gaz pe zi, ceea ce reprezintă 51% din volumele agreate conform contractului. Potrivit vicepremierului Andrei Spînu volumele procurate din Rusia vor fi repartizate după cum urmează: 3,4 milioane metri cubi pe zi pentru malul drept și 2,3 – pentru malul stâng. Ceea ce înseamnă că regiunea transnistreană primește în noiembrie cu peste 40% mai puțin decât în luna octombrie.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.