VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

S-a tocmit oficial nunta MAN-PSRM în CMC. Chironda: „Urmează vremuri grele pentru Chișinău”

Astăzi s-a tocmit oficial nunta MAN-PSRM în CMC, susține consilierul municipal, Victor Chironda care reprezintă Platforma DA. Afirmația a fost făcută după ce astăzi în cadrul primei ședințe a Consiliului municipal Chișinău au fost constituite trei fracțiuni.

Potrivit lui Chironda, consilierii Mișcării Alternative Naționale (MAN) și cei ai Partidului Socialiștilor (PSRM) „și-au împărțit toate comisiile de specialitate ale CMC”.

„MAN și-a luat: comisia juridică, pentru ordinea publică și activitatea administrației publice locale; comisia pentru buget, economie, finanțe, patrimoniu public local, agricultură și problemele suburbiilor, comisia pentru protecție socială, ocrotire a sănătății, educație, cultură, mass-media și relații interetnice.

PSRM a primit (pentru asigurarea majorității de voturi): comisia pentru construcții, arhitectură și relații funciare și comisia pentru gospodărie locativ-comunală, energetică, servicii tehnice, transport, comunicații și ecologie”, a scris consilierul municipal pe rețelele de socializare

Chironda afirmă că în toate cele 5 comisii alianța MAN-PSRM are majoritate simplă, „dar mai sunt și cei de la PCRM, Renaștere și Partidul Nostru, care pot asigura voturile necesare”, atunci când va trebui.

„Presupunem că urmează împărțirea funcțiilor de Viceprimari, Pretori, șefi de Direcții Generale și întreprinderi municipale. Acum nu îi împiedică nimic să pornească raspilurile bugetelor și adoptarea PUZ-urilor pe bandă rulantă sub deviza “Orașul trebuie să se dezvolte”. Urmează vremuri grele pentru Chișinău”, afirmă consilierul municipal Victor Chironda.

Menționăm că Consiliul Municipal Chișinău a reușit să se întrunească astăzi în ședință extraordinară, după câteva tentative eșuate din lipsă de cvorum. În cele din urmă, aceștia au constituite trei fracțiuni. Este vorba despre fracțiunile cu cele mai multe mandate – Mișcarea Alternativa Națională, Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Socialiștilor.

Fracțiunea MAN formată din 20 de consilieri va fi condusă de către Serghei Afanasenco. Fracțiunea PAS, constituită tot din 20 de mandate, va fi condusă de Zinaida Popa. Fracțiunea PSRM este constituită 6 consilieri și va fi condusă de Adrian Lebedinschi.

În Consiliul municipal Chișinău sunt 51 de consilieri.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.