VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ruslan Bolbocean, numit ambasador în Regatul Unit al Marii Britanii

Secretarul de stat de la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ruslan Bolbocean, a fost desemnat ambasador al Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. O hotărâre în acest sens a fost adoptată miercuri de Guvern.

În perioada 2016 -2021, Ruslan Bolbocean a fost ambasador al Republicii Moldova în Republica Uzbekistan, Republica Armenia și Turkmenistan. Totodată, între anii 2015 și 2021, Ruslan Bolbocean a fost ambasador al Republicii Moldova în Ucraina, potrivit IPN.

În aceeași ședință, cabinetul de miniștri a adoptat demisia lui Ruslan Bolbocean din funcția de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Potrivit Legii cu privire la serviciul diplomatic, propunerile referitoare la numirea în funcția de ambasador sunt înaintate Guvernului de către Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, cu consultarea Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.