VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rusia și-a pregătit un buget de 6,3 mld. de euro pentru ”reconstrucția” regiunilor ocupate din Ucraina

Autoritățile ruse au prevăzut în bugetul federal, pentru următorii trei ani, o sumă de peste 653 de miliarde de ruble (6,3 miliarde de euro) pentru ”refacerea și dezvoltarea socio-economică” a regiunilor ucrainene ocupate Lugansk, Donețk, Zaporojie și Herson.

Autoritățile orașului Moscova au anunțat deja că vor aloca 95 de miliarde de ruble (920 mil. euro) pentru reconstrucția infrastructurii din Lugansk și Donețk. ”Fondurile prevăzute în buget vor fi utilizate pentru repararea instituțiilor sociale, rețelelor inginerești și altor structuri importante”, se arată în proiectul bugetului orașului Moscova.

De asemenea, din bugetele locale ale altor regiuni va fi investită o sumă de peste 62 de miliarde de ruble (600 mil. euro).

Conform unei înțelegeri la nivel de guvern, anterior, Kremlinul a anunțat că în jur de 40 de regiuni și republici ale Rusiei urmează să fie direct responsabile de ”proiectele de reconstrucție” ale teritoriilor ocupate din Ucraina. De exemplu, Moscova ”va avea grijă” de Donețk și Lugansk, Sankt Petersburg – de Mariupol, Tatarstanului i-a revenit Lisiciansk, iar regiunilor Hantî-Mansiisk și Sverdlovsk – Makeevka.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.