VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rusia își creează treptat propria rețea de internet. Moscova a anunțat când va renunța la Platforma Youtube

Autoritățile de la Moscova își propun să blocheze definitiv Platforma Youtube până în 2028. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Comitetului pentru politici informaționale din Duma de Stat, Anton Gorelkin. Demnitarul susține că mai devreme acest lucru nu va fi posibil, deoarece specialiștii ruși încă nu au creat o alternativă pentru platforma occidentală de conținut video. 

”Astăzi avem două servicii, dintre care unul ar trebui să ia locul. Este vorba de RuTube și VK-video. Personal pledez pe acesta din urmă. Consider că RuTube are o soartă foarte grea și că inițial creatorii serviciului au luat decizii greșite de management, în urma cărora a pierdut în fața YouTube în Rusia”, a declarat Gorelkin.

Anterior, președintele Comitetului Dumei de Stat pentru politici informaționale, Aleksandr Hinștein declara că autoritățile nu vor bloca temporar YouTube din cauza lipsei unei alternative cu drepturi depline. Potrivit acestuia, blocarea prematură a platformei americane va avea un impact negativ asupra utilizatorilor care vor deveni „ostatici” ai situației.

În Rusia, la sfârșitul verii, Rostelekom a creat un „serviciu de acces YouTube” care filtrează conținutul video. Directorul executiv al Serviciului de securitate a internetului, Mihail Klimariov, a declarat cp în acest fel autoritățile încearcă să blocheze accesul direct la YouTube, astfel încât utilizatorii să poată viziona videoclipuri pe platforme doar după un filtru care cenzurează conținutul nedorit la nivel oficial.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.