VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rusia, despre exercițiile militare ale NATO: Consecințe tragice pentru Europa

Regimul de la Kremlin îi amenință din nou pe aliații NATO spunând că exercițiile militare „Steadfast Defender 2024”, cele mai ample manevre militare desfășurate de Alianța Nord-Atlantică de la finalul Răboiului Rece, ar putea să aibă „consecințe tragice” pentru Europa.

„Timp de mai multe luni, o grupare de 90.000 de efective din 31 de ţări membre ale NATO, plus Suedia, va opera activ în apropierea frontierelor rusești pe un teritoriu care se extinde din Norvegia până în România”, a declarat, la o conferinţă de presă, purtătoarea de cuvânt a diplomației lui Putin, Maria Zaharova.

Regimul criminal de la Kremlin susține că „acest comportament al NATO sporește riscul de incidente militare” și poate avea „consecințe tragice pentru Europa”, notează digi24.ro.

Rușii spun, însă, că „nu intenționează să atace țările NATO”. Dictatorul rus, Vladimir Putin, s-a deplasat, joi, în Kaliningrad, exclava rusă de la Marea Baltică situată între Polonia şi Lituania, la puţin timp după ce NATO a lansat programul de exerciţii militare, care se va desfăşura până în luna mai în principal în ţări de pe flancul estic al Alianţei.

Purtătorul de cuvânt al dictatorului, Dmitri Peskov, a negat că această vizită ar urmări să transmită un „mesaj” către NATO. Peskov a mai spus și că securitatea lui Putin a fost „garantată” de măsurile luate de regim, în condițiile în care dictatorul rus a trebuit să folosească o rută alternativă prin Marea Baltică – țările europene nu permit survolul avioanelor rusești.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.