VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rusia a tras luni în Ucraina rachete în valoare de 700 de milioane de dolari

Pe 10 octombrie, Rusia a lansat 84 de rachete de croazieră și 24 de drone-kamikaze peste teritoriul Ucrainei, cu o valoarea totală medie de 400-700 de milioane de dolari, potrivit Forbes.

Trupele ucrainene au doborât mai mult de jumătate dintre acestea- 43 de rachete și 13 drone, dar, în urma bombardamentelor, 19 persoane au fost ucise și 105 au fost rănite.

Estimarea Forbes este largă, întrucât nu se cunoaște încă numărul exact de rachete lansate de Rusia. Deocamdată, se știe că au fost trase următoarele tipuri de rachete: Kh-101, Kh-555, Caliber, Iskander, S-300, Tornado-S.

Forbes a calculat costul pe baza ipotezei că majoritatea rachetelor care au fost lovite erau scumpe și foarte precise Kh-101 și rachete cu rază tactică (S-300, Tornado-S), iar restul aveau ca scop supraîncărcarea apărării aeriene, scrie protv.ro. Dacă se primesc informații suplimentare, evaluarea poate fi rafinată.

Pentru a calcula costul acestor rachete, Forbes a folosit următoarele estimări: costul rachetei X-101 – 13 milioane de dolari, Kalibr – 6,5 milioane de dolari, Iskander – 3 milioane de dolari, Onyx – 1,25 milioane de dolari, X-22 – 1 milion de dolari, Point-U – 0,3 milioane de dolari. Costul total al tuturor dronelor lansate pe 10 octombrie – câteva milioane de dolari.

Ultimul atac masiv al Rusiei asupra mai multor orașe din Ucraina a fost în ultimul weekend din iunie; forțele Kremlinului au lansat atunci din Rusia și Belarus între 60 și 80 de rachete cu rază lungă de acțiune, cu un cost total între 150 și 220 de milioane de dolari. Costul rachetelor lansate la acel moment numai la Kiev a fost de 50-60 de milioane de dolari.

În primele două luni de război, rușii au tras peste 1.300 de rachete în Ucraina, care, potrivit Forbes, au costat 7,5 miliarde de dolari.

În schimb, Ucraina a distrus echipamente rusești în valoare de 16,6 miliarde de dolari în timpul unei jumătate de an de război.

Rușii au pierdut 12.142 de echipamente (fără rachete). Inamicul a pierdut aproape 2.000 de tancuri, 234 de avioane și 15 nave. Numai pe Insula Șerpilor și în apele din jur, Rusia a pierdut echipamente în valoare de peste 900 de milioane de dolari.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.