VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rusia a obţinut venituri de 158 de miliarde de euro din exporturile de combustibili fosili în şase luni de război

Rusia a obţinut venituri de 158 de miliarde de euro din exporturile de combustibili fosili în şase luni de război, profitând de preţurile ridicate, potrivit raportului unui centru independent de cercetare publicat marţi, care îndeamnă la sancţiuni mai eficiente.

Centrul de cercetare consideră, însă, că embargoul european asupra cărbunelui – pus în aplicare la 10 august – a dat roade, exporturile ruse coborând de atunci la cel mai scăzut nivel de la invazia Ucrainei.

„Rusia nu a reuşit să găsească alţi cumpărători”, scriu autorii raportului. În schimb, CREA consideră că trebuie puse în aplicare reguli „mai stricte” pentru a împiedica pătrunderea petrolului rusesc pe pieţele unde se presupune că ar fi interzis.

Sancţiunile occidentale sunt astăzi prea uşor eludate, potrivit acestuia. „UE trebuie să interzică folosirea navelor şi porturilor europene pentru transportul petrolului rusesc spre ţări terţe”, estimează raportul. De asemenea, Regatul Unit este îndemnat să interzică implicarea sectorului său de asigurări în astfel de transporturi internaţionale.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.