VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

România și R. Moldova au semnat Acordul privind cooperarea în domeniul sanitar veterinar și siguranța alimentelor

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) din România şi Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) din R. Moldova, au semnat la 6 ianuarie un acord privind cooperarea bilaterală în domeniul sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, prin care a fost conceptualizat cadrul de cooperare bilaterală între cele două instituții, anunță reprezentații ANSA.

„Vom aprecia împărtășirea experienței Autorității Române în procesul de pregătire pentru aderare la Uniunea Europeană și vom face uz de lecțiile învățate de către colegii din România în tot acest parcurs” a concluzionat Radu Musteața director general ANSA în cadrul întrevederii cu delegația ANSVSA din România.

La rândul său, Dr. Alexandru Nicolae Bociu, Președinte - Secretar de Stat din România, a exprimat deschiderea pentru dezvoltarea cooperării în mai multe domenii, apreciind înalt reformele inițiate sau în proces de desfășurare în cadrul structurilor ANSA.

„Pe parcursul mai multor ani, ANSA și ANSVSA au avut o colaborare eficientă în diverse domenii, inclusiv: combaterea focarelor de Influența Aviară, Pesta Porcină Africană și Rabia, contractarea laboratoarelor acreditate din România pentru efectuarea testărilor pe domeniul siguranței alimentelor și sănătății animalelor, asigurarea de comun a „coridoarelor verzi” pentru mărfurile din Ucraina în condițiile conflictului militar din țara vecină ș.a” se menționează în comunicatul emis de ANSA.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.