VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

România protestează după atacurile rusești cu drone: Ambasadorul Rusiei, convocat la MAE

Ministerul de Externe protestează în contextul resturilor de drone rusești prăbușite pe teritoriul românesc, la Tulcea. Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost convocat la MAE.

MAE a transmis protestul ferm al autorităților române oficialului rus. Ministerul a condamnat atacurile repetate ale forțelor ruse asupra infrastructurii civile ucrainene, solicitând încetarea imediată.

Oficialii români au reacționat după ce mai multe resturi de drone au fost decoperite în județul Tulcea. Ambasadorul Rusiei a fost convocat la Ministerul de Externe pentru a primi protestul autorităților române.

Potrivit unui comunicat de presă, reprezentantul MAE a transmis protestul autorităților românești către oficialul rus. Conform sursei citate, România condamnă atacurile repetate ale armatei ruse asupra infrastructurii civile ucrainene. Totodată, Ministerul a solicitat încetarea imediată a atacurilor în această zonă, notează evz.ro.

MAE a subliniat că ţintirea obiectivelor civile reprezintă crime de război. Astfel de lovituri militare, în proxmitatea frontierei cu România reprezintă un act iresponsabil. Mai ales că pun în pericol și securitatea națională a României.

Ministerul Afacerilor Externe a evidenţiat responsabilitatea Federaţiei Ruse pentru deteriorarea gravă a mediului de securitate la Marea Neagră. Războiul din Rusia a făcut această regiune nesigură, conform comunicatului emis de Ministerul de Externe.

Resturi de drone descoperite în Delta Dunării

Protestul transmis de Ministerul de Externe vine după ce mai multe resturi de dronă, rusești, au fost descoperite în apropierea localităţii Plauru. Dronele au fost folosite în atacurile asupra infrastructurii portuare și civile din apropierea frontierei cu România. Loviturile au avut loc în noaptea de marți spre miercuri.

Autoritățile militare române au inițiat demersurile pentru identificarea și recuperarea deșeurilor de drone rusești. Acestea au fost descoperite în apropierea localitățiii Plauru, în județul Tulcea.

„Până la acest moment, la prima dintre cele trei locaţii identificate ca posibile zone de incidenţă, din proximitatea localităţii Plauru, jud. Tulcea, au fost identificate resturi de la o dronă de provenienţă rusească de tip Geran1/2. Cercetările vor continua şi astăzi, pentru acoperirea întregii zone. Facem precizarea că toate locaţiile identificate drept posibile zone de incidenţă se află în afara ariilor locuite, nefiind afectate elemente de infrastructură”, a transmis MApN.

Ministerul de Externe reacționează după NATO

Alianţa Nord-Atlantică a anunţat că nu are indicii că resturile de drone de provenienţă rusească găsite în România sunt dovada unui atac intenţionat. Oficialii NATO au trasmis un mesaj înainte de protestul înaintat de Ministerul de Externe ambasadorului rus. NATO a atenționat cu privire la acțiunile iresponsabile și potențial periculoase ale Rusiei, conform Reuters.

„Deşi NATO nu are nicio informaţie care să indice vreun atac intenţionat al Rusiei împotriva teritoriului aliat, aceste acte sunt iresponsabile şi potenţial periculoase”, a declarat un purtător de cuvânt al Alianţei într-un comunicat.

Conform sursei citate, NATO şi-a intensificat măsurile de supraveghere şi monitorizare în regiunea Mării Negre, în ultimele zile. Între aceste operațiuni fac pare și acțiunile de patrulare aeriană.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.