VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

România pregătește funcționari publici moldoveni și ucraineni pentru negocierile privind aderarea la UE

Un grup de funcționari publici ucraineni a finalizat un program de formare de o săptămână în România, destinat pregătirii experților în domeniul integrării europene, transmite portalul guvernamental ucrainean, citat de G4Media.

Potrivit sursei citate, România a făcut pregătiri similare și cu funcționari din Republica Moldova, pentru a ajuta Chișinăul să se pregătească pentru negocierile de aderare la UE.

Scopul programului respectiv este de a familiariza participanții cu sistemul instituțional al UE, integrarea sectorială, accesul la fondurile structurale, cooperarea transfrontalieră și politicile economice ale UE. Acest program ar trebui să contribuie la îmbunătățirea capacității și calificărilor experților ucraineni în sfera integrării europene.

Pe parcursul a cinci zile de instruire, cei 20 de funcționarii publici au adoptat experiența colegilor lor români pentru a implementa cu succes aspirațiile europene ale Ucrainei.

Experții care au fost instruiți de România vor fi implicați în negocierile privind aderarea R. Moldova și a Ucrainei la UE.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.