VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rolul R. Moldova în procesul de reconstrucție a Ucrainei

Reprezentantul special al SUA pentru reconstrucția economiei Ucrainei, Penny Pritzker, a mers azi la Președinție, acolo unde s-a întâlnit cu șefa statului, Maia Sandu. În cadrul discuțiilor, șefa statului a subliniat importanța continuării ajutorului SUA pentru Ucraina, care, prin rezistența sa în fața invaziei rusești, protejează pacea și în R. Moldova. 

Discuția s-a axat pe rolul pe care-l poate avea Republica Moldova în procesul de reconstrucție a Ucrainei. Drumurile și căile ferate moderne și sigure de pe teritoriul nostru pot facilita conexiunile dintre Ucraina și România și restul Uniunii Europene, stimulând comerțul regional și economia noastră. Mai mult, țara noastră este dispusă să găzduiască companiile implicate în reconstrucția Ucrainei pentru a facilita accesul lor și investițiile ulterioare în țara vecină. 

Oficialii au mai discutat despre cum războiul de peste graniță a afectat cetățenii și afacerile, despre îmbunătățirea infrastructurii și atragerea investițiilor în țara noastră pentru a crește economia și crea locuri de muncă. În toate aceste eforturi, Statele Unite rămân un aliat de încredere pentru Republica Moldova. Președinta Maia Sandu și-a exprimat recunoștința pentru ajutorul oferit țării noastre pentru depășirea provocărilor energetice, economice, de securitate și umanitare din ultimii doi ani, dar și pentru parteneriatul consecvent de la independență încoace.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.