VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rezultatele finale ale alegerilor din Găgăuzia: Eugenia Guțul, la un pas de a deveni noul bașcan al autonomiei

Comisia Electorală Centrală de la Comrat a publicat rezultatele finale ale alegerilor pentru funcția de bașcan, care au avut loc duminică, 30 aprilie 2023.

Potrivit datelor prezentate, candidata Partidului Șor, Eugenia Guțul a obținut cele mai multe voturi. Pentru ea au votat 26.47% din alegători (14.890 de voturi).

La distanță mică s-a clasat candidatul independent, Grigore Uzun, susținut de PSRM, cu 26.4% (14.849 de voturi).

Nicolai Dudoglo a obținut 5. 059 de voturi, Mihail Formuzal – 1969 de voturi, Victor Petrov – 9.123 de voturi,
Dumitru Croitor – 5.825 de voturi, Serghei Cimpoieș – 3.228 de voturi și Serghei Cernev – 1.301 voturi.

Menționăm că turul II al alegerilor din Găgăuzia se va desfășura la data de 14 mai.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.