VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rezultatele auditului datoriei Moldovagaz față de Gazprom, apreciate de Marea Britanie

Guvernul a apărat cu fermitate interesele moldovenilor, căutând expertiză autorizată şi independentă pentru a clarifica această problemă de lungă durată. Este reacția Ambasadei Marii Britanii care a anunțat că a luat act de rezultatele auditului presupusei datorii a Republicii Moldova față de Gazprom, expertiză realizată de două companii internaționale, una norvegiană – Wikborg Rein și alta britanică – Forensic Risk Alliance.

”Moldova trebuie să-și plătească datoriile, dacă există, dar în niciun caz să nu folosească fonduri publice pentru a răspunde cererilor nefondate din partea Gazprom sau a oricărui alt agent economic”, a precizat misiunea diplomatică, citată de infotag.md.

Ieri, ministrul Energiei, Victor Parlicov, a declarat că, la situația din anul 2022, datoria istorică pentru consumul de gaze în dreapta Nistrului se cifra la 709 milioane de dolari. Demnitarul a precizat însă că, în cadrul auditului, experților nu le-au fost oferite actele confirmative pentru aproximativ 700 de milioane de dolari, ceea ce ar însemna casarea acestei sume. În aceste condiții, Ministerul Energiei a propus achitarea a 8,6 milioane de dolari din pretinsa datorie a Moldovagaz către Gazprom și să fie clasat definitiv acest subiect.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.