VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Resursele financiare destinate construcției și întreținerii drumurilor au fost asimilate în proporție de 80%

Potrivit raportului prezentat de Administrația de Stat a Drumurilor, până la începutul lunii decembrie, au fost asimilate 76,1% din banii alocați în cadrul Programului privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumurile publice naționale pe anul 2022, al cărui volum a constituit 1 810 899,9 mii lei. Raportul a fost prezentat în cadrul ședinței Consiliul Fondului rutier, desfășurată la 27 decembrie.

Totodată, potrivit reprezentanților Guvernului, se preconizează însă ca, până la sfârșitul anului 2022, asimilarea să fie de circa 90%, dat fiind faptul că urmează să fie recepționate lucrările realizate în lunile noiembrie-decembrie. 

Reprezentanții Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) au declarat că, în acest an, au fost reabilitate și reparate 300 km de drumuri, dintre care 43 de km sunt drumuri nou construite. Mai mult, cu sprijinul fondurilor externe primite în 2022 au fost finalizate cu succes mai multe porțiuni de drum aflate în proces de lucru deja de câțiva ani. 

În cadrul ședinței, s-a convenit realocarea mijloacelor financiare nevalorificate pentru anumite lucrări de întreținere a drumurilor. Membrii Consiliului Fondului rutier au decis ca MIDR să dispună inițierea procedurilor de îmbunătățire a legislației în ceea ce privește reglementarea procedurilor legale de realizare a lucrărilor de utilitate publică și de interes național. Astfel, s-a propus ca actele permisive sau cele necesare implementării tratatelor și acordurilor internaționale să fie emise de o autoritate din subordinea MIDR.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.