VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Republica Moldova va deveni membru al Asociației Mondiale de Drumuri: Care sunt avantajele

Republica Moldova va deveni membru al Asociației Mondiale de Drumuri (PIARC) iar Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) a fost desemnată autoritate responsabilă pentru realizarea angajamentelor ce reies din calitatea de membru al asociației. Decizia a fost aprobată de Guvern în cadrul ședinței din 25 ianuarie. 

PIARC a fost fondată în anul 1909 pentru a facilita cooperarea la nivel internațional a specialiștilor în domeniul drumurilor. Membrii de bază sunt agențiile rutiere din 122 de țări.

Principalele domenii de activitate a Asociației se axează pe administrarea drumurilor, mobilitate, infrastructură rezistentă, siguranță și durabilitate. 

Potrivit responsabililor de la Minister, membrii PIARC au mai multe avantaje, între care cooperarea la nivel internațional pe subiecte legate de drumuri, participarea la Comitetele Tehnice și Grupurile de lucru, schimbul de experiență cu statele membre și nu numai, acces la baza de date a asociației, care include rapoarte tehnice, date statistice, rapoarte, studii, reviste etc.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.