VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Republica Moldova și Albania vor intensifica cooperarea bilaterală

Republica Moldova și Albania vor intensifica cooperarea bilaterală. Astăzi, a fost încheiat al 15-lea acord bilateral care se referă la cooperarea polițienească dintre cele două țări. Despre aceasta anunță premierul Dorin Recean, după o cu ministrul afacerilor interne al Albaniei, Taulant Balla, aflat într-o vizită de lucru la Chișinău.

Potrivit premierului, noul acord semnat reconfirmă dezvoltarea relațiilor și hotărârea de a avansa cooperarea în domenii de interes comun.

În cadrul discuțiilor oficialii au salutat semnarea Acordului cu privire la cooperarea polițienească dintre statele noastre, fiind exprimată disponibilitatea de avansa în promovarea acordurilor bilaterale și în domeniul protecției sociale, precum și de recunoaștere și conversiune a  permiselor de conducere.

De asemenea, demnitarii s-au pronunțat pentru intensificarea cooperării în sectorul economic, comercial și turistic.

Atât Republica Moldova, cât și Albania au un potențial de dezvoltare a relațiilor social-economice, odată cu lansarea procesului de aderare la Uniunea Europeană. Astăzi, a fost încheiat al 15-lea acord bilateral între țările noastre, ceea ce reconfirmă dezvoltarea relațiilor și hotărârea de a avansa cooperarea în domenii de interes comun”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean.

Ministrul afacerilor interne al Albaniei, Taulant Balla, a felicitat autoritățile și cetățenii țării noastre pentru succesul obținut în implementarea agendei europene și a anunțat disponibilitatea de a împărtăși experiența Albaniei în procesul de aderare la Uniunea Europeană în domeniul afacerilor interne.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.