VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Replică pentru Maria Zaharova. MAEIE: Nu acceptăm asemenea declarații și ingerințe în treburile interne

Relațiile Republicii Moldova cu diverse organizații internaționale, inclusiv NATO, reprezintă decizia suverană și independentă a Chișinăului, care nu acceptă ingerințe în treburile interne ale Republicii Moldova. Este reacția Ministerului de Externe și Integrării Europene la declarația purtătoarei de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, făcută după un interviu al secretarului adjunct al NATO, Mircea Geoană, în care oficialul s-a referit la noile etape de colaborare dintre Moldova și Alianța Nord-Atlantică.

”Nu acceptăm asemenea declarații și ingerințe în treburile interne ale Republicii Moldova. Neutralitatea țării noastre nu înseamnă izolaționism. Autoritățile dezvolta parteneriate cu organizații și state pentru a păstra pacea și securitatea țării. Reamintim ca Republica Moldova a stabilit o relație de cooperare cu NATO înca din 1992. Colaborarea cu aceasta organizație continuă să aducă beneficii reale pentru țara noastră, dar și pentru securitatea regională. Această relație se dezvoltă exclusiv în baza respectării neutralității Republicii Moldova”, se arată în declarația Ministerului de Externe.

Amintim că, zilele trecute, Mircea Geoană a declarat că NATO este gata să meargă atât de departe, cât își va dori Republica Moldova.

”Republica Moldova e un partener de câteva decenii cu noi şi, evident, trezirea la trista realitate că Rusia este o ţară foarte agresivă şi care foloseşte forţa militară împotriva vecinilor săi i-a făcut să vină cu propuneri şi mai ambiţioase în parteneriatul deja existent cu NATO şi cu Uniunea Europeană”, a declarat secretarul general adjunct al NATO.

Imediat a urmat o replică a Mariei Zaharova de la Ministerul rus de Externe, care a declarat că partidul de guvernare de la Chișinău își întărește relațiile cu structurile euroatlantice, încălcând neutralitatea țării.

”La ce duc astfel de colaborări noi am văzut – revoluții colorate, răsturnarea puterii în stat, instabilitate politică și criză economică. Aceste formate de parteneriat cu NATO sunt o metodă de manipulare, și nicidecum nu putem vorbi despre o întărire a securității euroatlantice”, a declarat Maria Zaharova.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.