VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Reguli stricte sanitare în școlile din Chișinău instituite în contextul epidemiei de rujeolă din România

Trieri matinale și reguli stricte sanitare vor fi instituite în școlile din municipiul Chișinău. Aceste aspecte au fost discutate de viceprimarul Capitalei, Angela Cutasevici, în cadrul unei întâlniri cu directorii școlilor din oraș, iar noile decizii au fost luate în contextul epidemiei de rujeolă din România.

„În cadrul ședinței au fost discutate aspectele ce țin de asigurarea unui control riguros asupra respectării cerințelor sanitare în instituție, efectuarea trierei matinale, întru depistarea precoce și izolarea suspecților și bolnavilor, completarea listelor copiilor contactați din grupa/clasa respectivă, cu indicarea datelor privind vaccinarea și prezentarea lor la adresa CSP Chișinău, igienizarea regulată și calitativă a încăperilor, familiarizarea personalului, părinților și copiilor privitor la riscurile și prevenirea infecțiilor”, se arată într-un comunicat al Primăriei Chișinău.

Municipalitatea a reamintit că este obligatoriu ca toți copiii care frecventează instituțiile de învățământ general din oraș să fie vaccinați, pentru a preveni apariția și răspândirea virușilor și a bolilor contagioase.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.