VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Registrul online al fermierului a intrat în faza de testare

Registrul online al fermierului a intrat în faza de testare, anunță Ministerul Agriculturii. Sistemul este unul complex ce va include informații detaliate despre fermierii din Republica Moldova și activitățile lor agricole.

Obiectivul principal al registrului fermierului este de a crea o bază digitală de date, ce va susține atât fermierii, cât și va sprijin Guvernul în elaborarea politicilor agricole, bazate pe dovezi și necesitățile reale ale agricultorilor.

Pentru etapa de testare, un număr selectat de agricultori din raioanele Briceni, Donduşeni, Edineț, Floreşti, Ocnița, Hînceşti, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Teleneşti, Cahul, Cantemir, Căuşeni, Cimişlia și Taraclia vor fi contactați direct, fie în persoană, fie telefonic, de către specialiștii delegați. Aceștia vor adresa întrebări specifice pentru a colecta informații necesare completării Registrului. Informațiile colectate vor fi ulterior transmise către AIPA pentru a fi oficial înregistrate.

Pe lângă colectarea datelor, vor fi organizate seminare în raioanele menționate, scopul fiind informarea fermierilor despre beneficiile și funcționalitățile registrului, care a fost dezvoltat de Ministerul Agriculturii cu susținerea UNDP Moldova și Guvernului Japoniei.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.