VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

„Registrul de stat al armelor” va fi îmbunătățit

O serie de îmbunătățiri ale sistemului informațional automatizat ,,Registrul de stat al armelor” au fost aprobate astăzi în cadrul ședinței de Guvern.  Proiectul urmărește modernizarea sistemului de trasabilitate a armelor cu destinație civilă, contribuind astfel la creșterea nivelului de siguranță și protecție a cetățenilor. 

Potrivit MAI, instrumentele de urmărire a armelor de foc sunt completate cu sistemele i-TRACE, i-ARMS și sistemul de analiză Europol, la care se adaugă și Punctul Focal privind armele de foc în Republica Moldova. 

Pe de altă parte, se interzice înregistrarea în sistemul informațional a importului armelor letale și neletale supuse autorizării, precum și importul munițiilor care nu dispun de marcaj al stațiunilor de încercări ale Institutului Producătorilor de Arme și Muniții Sportive, recunoscute de țara noastră.

Potrivit notei informative a proiectului, Sistemului informațional automatizat ,,Registrul de stat al armelor”, va fi găzduit pe platforma tehnologică guvernamentală comună MCloud, iar pentru schimbul de date și interoperabilitate, Registrul de stat al Armelor și SIA e-RSA se vor integra cu platforma de interoperabilitate MConnect – pentru asigurarea schimbului de date între sistemele informaționale deținute de participanți la schimbul de date; cu portalul guvernamental al cetățeanului – pentru expunerea informației despre actele permisive care atestă dreptul de deținere, port și folosire a armelor pentru persoane fizice; cu portalul guvernamental al antreprenorului – pentru expunerea informației despre actele permisive care atestă dreptul de deținere a armelor pentru persoane juridice. Adițional, se va ține evidența nu doar a operațiunilor de comercializare a armelor, dar și a munițiilor.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.