VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

„Regim antiterorist” în Republica Ingușetia din Rusia, acolo unde un grup de „militanți” s-a baricadat într-un bloc

Forțele speciale ruse s-au luptat, noaptea trecută, cu un grup de presupuși militanți, care se baricadaseră într-un bloc din orașul Karabulak din Ingușetia. Pe parcursul nopții au fost organizate mai multe operațiuni cu schimburi de focuri, iar în localitate fiind instituit „regim antirorist”.

În comunicatele instituțiilor de forță ale Rusiei, grupul de așa-ziși militanți erau numiți drept teroriști. Aceștia au stat ascunși mai multe ore și deschideau focul în direcția forțelor speciale dintr-un apartament de la etajul trei al blocului.

Presa de stat rusă scrie că în cadrul operațiunii, doi din cei șase militanți au fost neutralizați. Localnicii au scris pre rețelele sociale că în timpul luptelor au fost auzite și mai multe explozii. Administrația regională a luat, de asemenea, decizia de a evacua localnicii din mai multe cartiere ale orașului Karabulak.

Totodată, canalul de telegram „Baza” notează că un trecător a murit în timpul unui schimb de focuri între ofițerii de ordine și militanți. În plus, trei membri ai forțelor de securitate au fost răniți. Unul dintre aceștia, un angajat de 41 de ani al Ministerului Afacerilor Interne, a fost transportat la spital.

În această dimineață, RIA Novosti anunța că împușcăturile au încetat, iar trupele speciale au intrat în bloc pentru ultimele verificări. Presa rusă dă de înțeles că toți militanții ar fi fost eliminați, iar cifra lor exactă va fi anunțată după încheierea operațiunii.

Ingușetia, cea mai mică regiune din Rusia, este cuprinsă între Osetia de Nord și Cecenia. Are o populație de aproximativ jumătate de milion de oameni. Timp de aproape un deceniu, până în 2017, forțele de securitate ruse s-au luptat cu o insurgență armată condusă de o serie de grupuri militante islamiste în Ingușetia, precum și în Daghestan și Cecenia.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.