VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Emoționant: Maestrul Gheorghe Urschi, felicitat de angajații Primăriei Chișinău cu cea de-a 75-a aniversare

Maestrul Gheorghe Urschi, actor, regizor, scenarist, scriitor, Cetățean de Onoare al municipiului Chișinău, Artist al Poporului, Cavaler al Ordinului Republicii, Laureat al Premiului Național, împlinește frumoasa vârstă de 75 de ani.

Astăzi, câțiva angajați ai Primăriei Chișinău au mers acasă la Gheorghe Urschi pentru a-l felicita cu ziua de naștere.

Cu acest prilej, artistul a primit din partea Primăriei municipiului Chișinău o diplomă de excelență și un suport financiar, în semn de înaltă apreciere a activității prodigioase în promovarea și valorificarea culturii naționale.

Totodată, în baza solicitării înaintate de către familia actorului, municipalitatea a decis susținerea financiară pentru digitalizarea filmului ,,Cine arvonește, acela plătește”, scenariu și regie – Gheorghe Urschi.

Municipalitatea mai anunță că pe parcursul anului 2023, în cadrul școlilor de artă din Capitală vor fi organizate diverse activități consacrate creației maestrului.

„Regele umorului”, cum este supranumit pentru activitatea sa artistică de peste 40 de ani, Gheorghe Urschi a înscris în patrimoniul cultural autohton pagini de aur dedicate satirei și umorului. Artistul a știut cum să înveselească lumea, să râdă de metehnele oamenilor și să le aline necazurile. 

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.