VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Regele Charles al Marii Britanii a fost diagnosticat cu cancer. Mesaje de la liderii lumii

Regele Charles al Marii Britanii a fost diagnosticat cu cancer. Casa Regală nu a precizat ce fel de cancer ci doar că acesta nu este la prostată, dar a fost descoperit în timpul internării recente pentru o afecțiune benignă la prostată. Deși își va întrerupe pentru moment evenimentele publice, Regele își va păstra rolul constituțional de șef al statului.

Luni seara, Palatul Buckingham a emis un comunicat prin care a anunţat că Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer. Nu se ştie ce tip de cancer are regele, care este în vârstă de 75 de ani, dar Palatul spune că nu este vorba de cancer de prostată. Palatul Buckingham a spus că boala a fost descoperită în timpul investigaților făcute pentru o afecțiune a prostatei, pentru care a fost internat.

Suveranul a început de ieri tratamentul, precizează Casa Regală, citată de BBC. Se menționează și faptul că doctorii l-au sfătuit pe rege să amâne sarcinile publice pe perioada tratamentului. BBC notează că este de așteptat ca membrii familiei sale să intervină în acest context și să îl ajute cu preluarea atribuțiilor. Însă celelalte activități, precum semnarea documentelor oficiale, se vor desfășura ca până acum. De asemenea, Charles va continua să își îndeplinească o parte a îndatoririlor regale.

Potrivit sursei citate, Prinţul Harry, fiul cel mic al monarhului, va veni din California în Marea Britanie după ce a vorbit cu tatăl său despre diagnostic.

Numeroşi lideri internaţionali i-au transmis Regelui luni mesaje de însănătoşire grabnică.

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a scris pe X că nu se îndoiește că suveranul se va însănătoși și își va relua pe deplin toate activitățile, repede.

Preşedintele SUA, Joe Biden, s-a declarat „îngrijorat” în urma diagnosticului Regelui Charles și a spus că va vorbi curând cu Regele, iar Donald Trump, fostul președinte, l-a descris ca fiind “un om minunat”.

Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a trimis salutări regelui Charles al III-lea, urându-i „însănătoşire grabnică”.

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a scris și el pe conturile sale de socializare că întreaga țară se gândește la suveran și îi trimite cele mai bune urări. Canada este țară membră a Commonwealth-ului, astfel că Regele Regatului Unit este recunoscut ca șef de stat.

Prim-ministrul din Ţara Galilor, Mark Drakeford, a declarat că este „întristat să audă vestea”.

Regele Charles are 75 de ani și a urcat pe tron anul trecut, după moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.