VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Reducerea birocrației prin digitalizarea serviciilor publice

Digitalizarea serviciilor guvernamentale simplifică treptat procesele administrative, reduce birocrația și asigură o transparență mai mare în activitatea instituțiilor publice. Este declarația premierului Dorin Recean care a participat la deschiderea unei noi ediții a ”Moldova Digital Summit”.

Transformarea digitală a Republicii Moldova, potențialul inteligenței artificiale, consolidarea securității cibernetice sunt câteva dintre subiectele care vor fi discutate în cadrul summitului care va fi organizat până sâmbătă, 17 iunie.

„Prioritatea Guvernului este să automatizăm procesele și să le facem mai eficiente pentru cetățeni. Tot ce poate fi realizat la distanță ar trebui să fie făcut la distanță – de la lansarea unei afaceri, deschiderea unui cont bancar sau semnarea unui contract de muncă – totul poate fi simplificat și accelerat prin digitalizare. Ceea ce contează este ca digitalizarea să fie centrată pe experiența cetățeanului, oferind transparență și acces rapid la informații și serviciile necesare. Prin digitalizarea serviciilor guvernamentale, simplificăm procesele administrative, reducem birocrația și îmbunătățim relația dintre stat, cetățeni și oameni de afaceri”, a declarat premierul Dorin Recean. 

Platforma reunește experți din industria internațională și națională TIC, oficiali guvernamentali, lideri ai comunității de afaceri în domeniu, donatori și reprezentanți ai misiunilor diplomatice.

 Prezent la deschiderea evenimentului, prim-ministrul Dorin Recean a menționat că, pe parcursul ultimilor ani, Republica Moldova a înregistrat un progres semnificativ în procesul de digitalizare, care aduce o serie de transformări și oportunități pentru societate și economia țării.

 Summitul va culmina cu o expoziție, în cadrul căreia vizitatorii vor face cunoștință cu tehnologiile aplicate în procesul de educație, dar și cu cele mai bune proiecte și programe de inginerie create de tinerii specialiști din țara noastră.

Autor

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.